Coldplay sluit de Paralympics af

De Britse rockgroep Coldplay zal op 9 september headlinen op de slotceremonie van de Paralympische Spelen. Dat hebben de organisatoren van de Paralympics bekendgemaakt. De Paralympische Spelen gaan over exact 100 dagen van start in Londen.

Volgens Paralympics-woordvoerder Sebastian Coe zal Coldplay niet alleen het einde van de Paralympische Spelen vieren, maar sluit de Britse band ook een reis van zeven jaar af. Zeven jaar geleden werd immers bepaald dat de Olympische Spelen en dus ook de Paralympics dit jaar in Londen zouden worden georganiseerd.

Coldplay gaf gisteren in Porto de aftrap van een Europese stadiontournee. De groep rond zanger Chris Martin is onder meer bekend van hits als "Yellow", "Clocks", Fix you", "Viva la vida" en "Every teardrop is a waterfall".