Dinsdag begint de race om inschrijvingen in Brussel

Vanaf dinsdag kunnen ouders hun kinderen inschrijven in Brusselse scholen. Het aantal beschikbare plaatsen is echter miniem. In de Nederlandstalige eerste kleuterklas kunnen in totaal maar 17 nieuwe kindjes inschrijven. Voor scholen kamperen heeft geen zin: de inschrijvingen gebeuren online.

Van 9 tot en met 27 januari konden broers en zussen van reeds ingeschreven leerlingen zich rechtstreeks inschrijven. Alleen tijdens deze periode kregen zij voorrang.

Dinsdag kunnen alle andere kinderen zich inschrijven, dat gaat via de website www.inschrijveninbrussel.be. Ouders zullen echter snel moeten zijn. In de Nederlandstalige eerste kleuterklassen in het Brussels gewest zijn nog maar 17 plekjes vrij. Voor het eerste studiejaar in het Nederlandstalig basisonderwijs zijn nog 88 plaatsen. De "instapklassen", voor kinderen geboren in 2010, kunnen nog 118 kinderen ontvangen.