Facebook stelt ook op tweede beursdag teleur

Op de tweede handelsdag van Facebook zakt het aandeel van de sociaalnetwerksite met bijna 12 procent in verhouding tot zijn startprijs. Ook vrijdag, toen het aandeel geïntroduceerd werd op de Nasdaq beurs, werd het aandeel geen onverhoopt succes.

“Dat scenario was te verwachten”, zegt economisch specialist Pascal Paepen. “Heel wat analisten hebben ervoor gewaarschuwd dat de prijs waaraan Facebook naar de beurs trok veel te hoog was. Maar toch waren er nog heel wat speculanten, kortetermijnbeleggers en hefboomfondsen die het aandeel gekocht hebben omdat ze hoopten op een snelle winst. Dat is niet gelukt, zij moeten het verlies nu bekopen.”

Bij de start van de beursgang op vrijdag viel het Facebook-aandeel bijna meteen weer terug op zijn startprijs van 38 dollar. Dat het aandeel bij de introductie op de beurs niet nog meer zakte, heeft Facebook te danken aan de steunaankopen van zakenbanken als Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Morgan Stanley.

De beursgang van de sociaalnetwerksite Facebook is een van de grootste ooit. Facebook is met zo'n 420 miljoen aandelen naar de technologiebeurs Nasdaq getrokken.