Groen lanceert langetermijnvisie voor Tienen

Enquêtes afnemen is een trend in de aanloop naar 14 oktober. Ook bij Groen Tienen deden ze een volksbevraging. "We gaan in op enkele voorstellen waarop wij een erg duidelijk antwoord kregen", zegt lijsttrekker Tom Roovers.

Het belangrijkste punt dat de inwoner in Tienen aanhaalt is zonder meer de leegstand en verkrotting in het centrum. "Daar moeten we dringend een oplossing voor proberen te vinden", zegt Tom Roovers. "We moeten mee in het spoor van andere steden, waar een leegstandtaks een logisch antwoord is op het probleem."

Groen is van plan om "bijna alle" resultaten in haar programma te gieten. "We willen tonen dat we dicht bij de kiezer staan. Communicatie met de burger is iets wat te weinig gebeurt bij het huidge bestuur", meent Roovers.

Zelf hopen de groenen te groeien naar twee zetels. Roovers vangt de strijd alvast vol goede moed aan. "In Tienen hebben we vaak te maken met een "jojo-effect". De kiezer straft het bestuur, na zes jaar, meestal af. Bovendien vallen de liberalen uit elkaar. Extra kansen voor ons dus."

lees ook