In Waregem komt de Koerse eerst

Burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) wil pas na Waregem Koerse starten met campagnepubliciteit. Hij probeert daarover een nieuw verbond te smeden met alle politieke partijen. De SP.A en Open VLD gingen al akkoord.

“De evenementen rond de Koerse zijn bepalend voor het jaar in Waregem, die feesten willen we niet besmetten met visuele pollutie”, zegt burgemeester Vanryckeghem. “Daarmee wil ik niet zeggen dat verkiezingen minder belangrijk zijn dan de Koerse. We hebben in Waregem gewoon geen zin in flyers die dan overal rondslingeren.”

Aan Groen, de N-VA en Vlaams Belang moet burgemeester Vanryckeghem nog een bezoekje brengen maar hij verwacht dat ook die partijen akkoord zullen gaan en pas na Waregem Koerse op dinsdag 28 augustus campagneborden en flyers zullen beginnen verspreiden.

“Zes weken moet voldoende tijd zijn om aan de hand van publiciteit campagne te voeren”, zegt de burgemeester. “Iedereen heeft dan nog evenveel tijd dus maakt die beperking geen verschil.”

lees ook