N-VA Mechelen wil met nieuwe lijst inbreken in meerderheid

In Mechelen heeft de lokale afdeling van de N-VA tijdens een familiedag op de rugbyvelden van Hombeek haar kandidatenlijst voor de verkiezingen voorgesteld. “De N-VA wil bij de lokale verkiezingen in Mechelen van twee naar tien zetels springen en deel uitmaken van het bestuur in de Dijlestad”, zegt lijsttrekker Marc Hendrickx.

Advocaat Hendrickx is geen nieuwkomer bij de N-VA. Hij is sinds de oprichting actief binnen de partij. In 2000 werd hij al eerder verkozen voor de Mechelse gemeenteraad, en sinds 2009 is hij volksvertegenwoordiger voor de N-VA in het Vlaams Parlement. Daar is hij lid van de commissies Buitenlands Beleid, Europese Aangelegenheden, Internationale Samenwerking en Woonbeleid, en Stedelijk Beleid en Energie.

Hendrickx wordt ondersteund door Katleen Den Roover, die de tweede plaats op de lijst inneemt en zichzelf omschrijft als “een bewuste Vlaming die zich bewust is van haar Vlaamse identiteit en die met een open blik naar de wereld kijkt.” Ook vindt Hendrickx steun bij Bart De Nijn, die sinds 2006 gedeputeerde is voor de N-VA bij het provinciebestuur van Antwerpen, en van lokaal voorzitter Kerstin Hopf. Zij staan respectievelijk op de derde en vierde plaats.

Lijstduwer voor de N-VA wordt Wim Jorissen, in Mechelen vooral bekend als voorzitter van UNIZO. Ook Jorissen is niet nieuw in de Mechelse politiek. Op 22-jarige leeftijd werd hij, ingevolge van het onverwachte overlijden van zijn vader, verkozen tot Mechels gemeenteraadslid. Dat is hij veertien jaar lang gebleven.

“Paars breken”

De N-VA wil in Mechelen de paarse coalitie breken en deelnemen aan de meerderheid. “Het is nu of nooit”, zegt Hendrickx. Om dat doel te bereiken, rekent hij op het partijprogramma waarin een sober financieel beleid en een hechte samenleving de kernpunten zijn.

“Gelet op de moeilijkheden naar aanleiding van de economische en financiële crisis, wil de N-VA een sober financieel beleid waarin aan prestigeprojecten een halt wordt toegeroepen”, zegt de lijsttrekker. Ook wil de N-VA het bevoordelen van één gemeenschap, met name de Marokkaanse, stoppen. “Wij beschikken over een sterke, volkse lijst met mensen uit diverse gemeenschappen”, benadrukt hij. Zo staan op de lijst ook twee leden van de Assyrische gemeenschap: Rhama Aoueriaghel en Melican Kucam,

lees ook