Ongeval Laarne: bestuurder in slaap gevallen

Het ongeval op de E17 in Laarne met een vrachtwagen en een personenwagen is veroorzaakt doordat de bestuurder van de auto in slaap was gevallen. Dat heeft het parket van Dendermonde laten weten. Door het ongeval was er vanmorgen enorme verkeershinder.

Het ongeval gebeurde rond 5 uur 's ochtends, net voorbij het knooppunt van Destelbergen in de richting van Kortrijk. Een auto botste er met een vrachtwagen. De auto sloeg over de kop en de vrachtwagen kwam tegen de vangrail terecht. De linker- en middenrijstrook waren daardoor versperd.

Volgens het parket van Dendermonde viel de bestuurder van de personenwagen in slaap en week de auto daardoor van zijn rijbaan af. Het parket onderzoekt nu nog met welke snelheid de auto reed.

De bestuurder van de auto werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn passagier raakte lichtgewond.

Door het ongeval was er urenlang enorme verkeershinder op de E17. Pas rond 9.45 uur kon het verkeer weer vlotter rijden.