Peter Van Rompuy duwt CD&V Leuven

Met senator Peter Van Rompuy (32) als lijstduwer voegt CD&V Leuven een electoraal zwaargewicht toe aan de lijst.

In 2010 kreeg de zoon van Europees president Herman Van Rompuy de achtste plaats op de Senaatslijst voor CD&V. Met bijna 55.000 stemmen werd Peter Van Rompuy niet rechtstreeks verkozen, maar hij werd door CD&V wel aangeduid als gecoöpteerd senator.

In datzelfde jaar verhuisde Peter Van Rompuy naar Kessel-Lo. Hij is dus nieuwkomer in de Leuvense stadspolitiek, maar weet al goed wat hij zou willen betekenen voor de stad.

Wereldniveau

In de eerste plaats wil hij zich inzetten voor de verbetering van de kinderopvang. "De laatste jaren hebben veel jonge gezinnen zich gevestigd in Leuven. Er is sprake van een sterke bevolkingsgroei, de kinderopvang moet daaraan aangepast worden."

Verder wil de senator de jonge ondernemers ondersteunen en de levenskwaliteit in Leuven hoog houden. "Ik draag jonge ondernemers een warm hart toe. De regio biedt met de aanwezigheid van de universiteit en een ziekenhuis van wereldniveau vele kansen. Daar moeten we volop gebruik van maken."

De voorzitter van Europa

“Peter is geen geboren en getogen Leuvenaar, maar dat is niet problematisch in een stad als Leuven met een grote wisseling van bevolking. Daarbij heeft hij ervaring als senator en niet te vergeten: hij geniet de steun van de voorzitter van Europa”, zegt lijsttrekker en schepen Carl Devlies.

Over de andere kandidaten op de lijst wil de kopman nog niets prijsgeven. De volledige lijst wordt in de tweede helft van juni bekendgemaakt. “Het zal een sterke lijst zijn waarop ook plaats is voor nieuwe kandidaten.”

lees ook