Politie roept jonge Russische waaghalzen op het matje

Begin mei werden drie studenten door de politie opgepakt, nadat ze de Russky Island Bridge in Vladivostok zonder noemenswaardige beveiliging bedwongen hadden. De masten van die brug zijn ruim 300 meter hoog. Enkele dagen geleden werd het begeleidende filmpje op YouTube gepubliceerd. Een onderneming die niet aan te raden valt voor mensen met een zwak hart.

De politie stond de 19-jarige Vitaly Raskalov en zijn twee vrienden op te wachten toen ze terug van de brug naar beneden kwamen. De politie was getipt door foto’s op het internet van een beklimming van een gelijkaardige brug de dag voordien. Volgens de politie was de beklimming illegaal en werd een officieel onderzoek gestart. Raskalov en zijn vrienden werden drie uur lang ondervraagd.

Raskalov zelf tilde niet zwaar aan het politiebezoek. Na de ondervraging twitterde hij volgens The Moscow Times:  "Vrijheid. Nu kunnen we genieten van een plaatselijk biertje".

De Russky Island Bridge, die momenteel nog niet volledig klaar is, wordt normaliter deze zomer officieel ingehuldigd en moet een van de bezienswaardigheden zijn tijdens de APEC-top, van de Aziatische landen en landen die aan de Grote Oceaan grenzen, die later dit jaar in Vladivostok plaatsvindt.

Bekijk hier het filmpje van de Russische waaghalzen:

lees ook