Project ggo-aardappelen in Wetteren wordt voortgezet

Het project met omstreden ggo-aardappelen die de universiteit van Gent kweekt in Wetteren wordt voortgezet. Ook een ander project, waar de universiteit populieren kweekt, krijgt een vervolg. Dat maakt het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) bekend.

De Gentse universiteit probeert aardappelen te kweken die resistent zijn tegen schimmels. Maar niet iedereen gaat akkoord met genetisch gemanipuleerde gewassen. Op 29 mei vorig jaar bestormden activisten en sympathisanten van de Field Liberation Movement het veld en vernielden ze enkele aardappelen.

Toch zet het VIB de onderzoeken niet stil. De aardappelproef krijgt een tweede luik en ook een ander project waarbij de universiteit reuzemaïs kweekt. "We hadden ons aan de goedkeuring van de verlenging, die niet meer is dan een technisch-administratieve kwestie, verwacht", zegt René Custers van het VIB.