Wijnegem Shopping Center gaat nog uitbreiden

Het Wijnegem Shopping Center krijgt het komende jaar een grondige facelift. Het bestaande winkelcentrum wordt gerenoveerd en op de plek van het oude Sarma-gebouw naast het winkelcentrum komen nieuwe winkels en 250 extra parkeerplaatsen.

Het shopping center krijgt een nieuwe grote ingang. Midden in het centrum komt er een theatertje voor evenementen. De huidige verlichting moet plaats maken voor ledlampen die minder elektriciteit verbruiken. Daarnaast komen er nog meer milieuvriendelijke maatregelen.

"Er komen gratis oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen", zegt directeur Jeroen Hafkamp. "We gaan ook de regen opvangen, want we verbruiken heel veel water. Voortaan gaan grote tanks het regenwater opvangen om te gebruiken voor irrigatie en de toiletten. Maar het belangrijkste is de koeling. We wassen onze lucht die in het shopping center geblazen wordt. We gaan die nu zuiveren met regenwater, in plaats van kraantjeswater."

Over enkele weken zullen de renovatiewerkzaamheden starten. Het budget is geraamd op 50 miljoen euro. Tegen midden 2013 zou het project afgerond moeten zijn.