Zuster Monica duwt Gentse CD&V-lijst

Monica Van Kerrebroeck (72) won vorig jaar nog de strijd tegen lymfeklierkanker en nu gaat ze de CD&V-lijst duwen in Gent. "Ze moet niet onderdoen voor lijstduwers van andere partijen", zegt lijsttrekker Yüksel. Ook Jo Decaluwe, theaterdirecteur en broer van PRO Gent-schepen Lieven Decaluwe, krijgt een plaats op de lijst.

Dat Monica Van Kerrebroeck op de lijst staat, mag een verrassing genoemd worden. Ze won vorig jaar de strijd tegen lymfeklierkanker en stapt nu opnieuw in de gemeentepolitiek. Eerder was Van Kerrebroeck al gemeenteraadslid in Gent tussen 2001 en 2006 en parlementslid van 2004 tot 2009.

Lijsttrekker Veli Yüksel laat weten "heel tevreden" te zijn met de steun van Van Kerrebroeck. "Ze heeft een groot netwerk en doet aan politiek met empathie voor de mensen. Zulke krachten hebben we meer nodig in de politiek."

Opvallend is dat voormalig justitieminister Tony Van Parys niet op de lijst staat. "Ik heb tot op heden geen signaal gekregen dat hij op de lijst wil en kan staan", zegt Yüksel.

Acteur en theaterdirecteur Jo Decaluwe krijgt ook een plaats op de lijst. Hij is de broer van PRO Gent-schepen Lieven Decaluwe.

lees ook