5 dollar is prijs voor fantastisch Facebooklief

Een 22-jarige Amerikaanse student heeft een website ontwikkeld die het mogelijk maakt om voor vijf dollar een virtuele relatie aan te gaan op Facebook. "Zij kunnen dan berichtjes sturen waarmee de man dan kan uitpakken bij zijn vrienden", zegt Cody Krecicki.

Het principe is eenvoudig: je betaalt eenmalig vijf dollar en in ruil voor dat bedrag plaatst de Facebookvriendin berichtjes op jouw persoonlijke pagina. "Op die manier kan je indruk maken op jouw vrienden en tegelijk kan het ook helpen om uit een huidige relatie te stappen", doet oprichter Krecicki zijn verhaal in de Naples Daily News. "Want", zo zegt hij, "wij stellen onze dienst open voor vrijgezellen maar ook voor iemand die in een relatie zit en op zoek is naar iets anders."

Hoewel de website nog maar een maand oud is, hebben al 100.000 mensen een bezoekje gebracht aan GirlfriendHire. En dat heeft al tot 1.600 klanten geleid. In totaal zijn er 300 vrouwen aan het werk om de Facebookpagina van de heren een amoureuze opsmukbeurt te geven. Het is zelfs mogelijk om verzoekjes te vragen: dat kan variëren van een romantische virtuele kaart sturen uit New York tot foto's plaatsen waarop beide geliefden te zien zijn.

"Ik hou persoonlijk alle accounts van de mannen in het oog", zegt Krecicki. "En ik hou de prijs bewust vrij laag om te vermijden dat prostitutie of illegale praktijken gepromoot zouden worden." Zelf beweert hij slechts 50 cent per transactie in zijn eigen zak te kunnen steken.

 

 

lees ook