"Mensen met een hart" bij SP.A Halle

In Halle heeft de lokale afdeling van SP.A haar kandidatenlijst voor de verkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Enkel plaatsen 27 en 28 zijn nog niet ingevuld. Marc Snoeck, ondervoorzitter van SP.A Halle en al sinds 1988 fractieleider in de gemeenteraad, zal de lijst trekken. “We gaan voor een beter bestuur, een bestuur met een hart”, zegt hij.

Snoeck krijgt naar eigen zeggen de steun van een bekwame lijst. “Dit is echt een heel sterke lijst met allemaal mensen die stuk voor stuk bekwaam zijn en een hart hebben voor hun medemens”, benadrukt hij. “Bovendien is de lijst een weerspiegeling van onze samenleving. Alle geloofsovertuigingen, leeftijden en beroepscategorieën hebben een plaats op onze lijst gekregen.”

Bovenaan op de lijst krijgt Snoeck de steun van Peggy Massien en Johan Servé, die respectievelijk de tweede en de derde plaats op de lijst invullen. Zij zijn net als Snoeck al meerdere legislaturen gemeenteraadslid voor SP.A.

Lijstduwer wordt Danny Sibiel. Hij heeft de afgelopen jaren al heel wat functies bekleed binnen de SP.A. Zo was hij gemeenteraadslid en OCMW-raadslid.

Het definitieve partijprogramma is nog niet goedgekeurd. De komende dagen en weken willen de kandidaten van de lijst met hun voorlopig programma langsgaan bij de Hallenaren om het te toetsen aan de wensen van de bevolking. “We willen het sociale aspect niet uit het oog verliezen”, zegt voorzitter Bertrand Demiddeleer. “Als partij moet je er wel voor zorgen dat bijvoorbeeld de financiën van de stad gezond zijn, maar anderzijds moet je er ook voor zorgen dat de mensen graag in de stad wonen. Voor dat evenwicht willen wij zorgen.”

lees ook