Acteur Jo Decaluwe kandidaat voor CD&V

In Gent zal de populaire regisseur en acteur Jo Decaluwe zich kandidaat stellen voor CD&V. Hij is niet alleen kandidaat voor stad Gent, maar hij duwt ook de provincieraadslijst. “Het is mijn plicht als artiest en man in de media- en theaterwereld om niet enkel sociaal te zijn van op de bühne, maar ook vanuit de politiek”, benadrukt hij.

“Ik wil mij vooral profileren als lijstduwer voor de provincie” zegt hij zelf. “De provincie is een mooi tussenschot tussen stad Gent en de Vlaamse regering, maar de prestaties van de provincie worden veel te weinig belicht. Daarom is het leuk om lijstduwer voor de provincie te zijn.”

Het is dan ook niet de eerste keer dat de theaterman zich kandidaat stelt voor CD&V. Ook in 2000 stond hij op de lijst voor de provincieraadsverkiezingen.

Dat de acteur die momenteel Theater Tinnenpot leidt, en onder andere gastrollen speelde in Thuis, Spoed, Flikken en Witse voor CD&V kiest, is opvallend. Hij is immers de broer van PRO Gent-schepen (vroeger Volksunie) Lieven Decaluwe.

Toch vindt Decaluwe de keuze voor CD&V een logische keuze. “CD&V is de enige partij die christelijk geïnspireerd is”, zegt hij. “Ik heb altijd een christelijke en Vlaamse opvoeding gekregen, dus ik vind dat waardevol.”

Meest gelezen