Bungeneers weigert lijstduwersplaats Antwerpse Open VLD

Het conflict binnen de Antwerpse Open VLD over de lijstvorming voor de verkiezingen zit muurvast. Schepen voor Financiën Luc Bungeneers kreeg maandagavond van het lijstvormingscomité het ultimatum om tegen dinsdagmiddag akkoord te gaan met de positie van lijstduwer, maar hij weigert.

Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk. "Misschien krijg ik wel helemaal geen plaats meer nu, maar dan ga ik wel andere dingen doen", zegt Bungeneers, die rekening houdt met een afscheid van de politiek.

Vrijdagavond leverde een crisisoverleg met onder meer minister van Justitie en vermoedelijk toekomstig lijsttrekker Annemie Turtelboom ook al niets op.

Turtelboom zou volgens bronnen binnen de partij werk willen maken van een verjonging en vervrouwelijking van de Antwerpse Open VLD-afdeling. Onder meer de recente slechte peilingen van de partij in Antwerpen, waarbij ze nog nauwelijks 5 procent zou halen, zouden daar de aanleiding voor zijn geweest.

Net die peilingen doen de 57-jarige Bungeneers echter vermoeden dat de hem voorgestelde plaats van lijstduwer niet voldoende zal blijken om in oktober opnieuw verkozen te raken.

lees ook