Hommeles in CD&V Zwalm na overstap Vanwildemeersch

Dat CD&V-schepen Marleen Vanwildemeersch burgemeester Tuybens volgt naar de nieuwe lijst voorZwalm valt niet in goede aarde bij de partij. "Ik vraag me af hoe ze zich nog een CD&V'er durft te noemen", zegt voorzitter Bernard Vanderstede van CD&V Zwalm, “want haar lidgeld betaalt ze niet meer.” Maar die bewering is volgens Vanwildemeersch flagrant gelogen.

“Met ontzetting heb ik in de media gelezen dat ik me geen CD&V’er meer mag noemen omdat ik geen lidgeld meer zou betalen", zegt Vanwildemeersch. "Maar dat klopt hoegenaamd niet: ik betaal sinds 1983 lidgeld, al geruime tijd zelfs ook de extra bijdrage voor vrouw en maatschapppij en ben ook van plan dat te blijven doen. Het is niet omdat ik me niet goed voel binnen de plaatselijke CD&V-ploeg, dat ik plots niet meer achter het gedachtegoed van de partij sta. Ik vind het dan ook bijzonder jammer dat er nu zo gereageerd wordt."

Vanwildemeersch haalt ook uit naar de lokale voorzitter Bernard Vanderstede: “Die verklaart dat het volledige bestuur zou beslist hebben om op eigen kracht naar de verkiezingen te gaan . Ik was aanwezig op deze vergadering . We hielden een geheime stemming en er was geen unanimiteit. Op zijn minst toch een heel eigenaardige verklaring. Ik heb trouwens op heel wat vergaderingen gepleit om te blijven samenwerken.”

Maar ook Vanderstede is formeel: "Wij hadden haar de tweede plaats op onze lijst gegeven, zoals ze wou, maar daar is ze van afgestapt. Dat ze nu in het kartel 'voorZwalm' van Tuybens stapt, begrijpen we niet. We betreuren de beslissing. Bovendien blijkt uit mijn gegevens dat ze geen lidgeld heeft betaald. Ze heeft nu dus geen enkel houvast meer om zich nog CD&V'er te mogen noemen.”

De verklaringen komen er nadat afgelopen weekend bekend raakte dat Bruno Tuybens (SP.A) en Vanwildemeersch samen met Francia Neirinck (Groen) de spil vormen van het nieuwe kartel 'voor Zwalm'.

lees ook