Huisarts duwt Open VLD Wijnegem

In Wijnegem zal de 61-jarige huisarts Leo De Pooter de kandidatenlijst van Open VLD duwen bij de lokale verkiezingen. Eerder raakte al bekend dat schepen van Cultuur, Milieu en Lokale Economie, Jurgen Van Osselaer (foto), de lijst zal trekken.

De Pooter is een nieuwkomer in de Wijnegemse politiek. Hij wil vooral de dossiers omtrent sociale zaken opvolgen.

Bovenaan op de lijst krijgt Van Osselaer de steun van de 74-jarige Maria Leunen en de 60-jarige Guy Beddegenoodts. Leunen is momenteel OCMW-raadslid voor Open VLD en Beddegenoodts is fractievoorzitter voor Open VLD in de gemeenteraad. “Politieke ervaring is op de lijst dan ook ruimschoots aanwezig”, zegt Van Osselaer.

De partij garandeert naast ervaring ook verjonging. “Daarvoor moeten Wouter Cop en Tom De Maesschalck zorgen”, vertelt Van Osselaere.

lees ook