Karel De Boeck komt in bestuur van Dexia

Karel De Boeck is gecoöpteerd in de raad van bestuur van Dexia Holding, de restbank die vorig jaar werd afgesplitst. Ex-topman bij Fortis De Boeck wordt later wellicht voorzitter.

Eerder was tussen België en Frankrijk afgesproken dat een Belg binnenkort de Fransman Pierre Mariani zou opvolgen als topman van de restgroep Dexia. Een Fransman zou dan Jean-Luc Dehaene opvolgen als voorzitter van de raad van bestuur.

Nu is De Boeck gecoöpteerd in de raad van bestuur. Hij volgt Francis Vermeiren op, die zijn mandaat als bestuurder neerlegt. Vermeiren was voorzitter van de Gemeentelijke Holding.

De federale regering had De Boeck al eerder naar voren geschoven voor de functie van voorzitter bij de restbank Dexia. Maar die benoeming is nog niet rond. Dat De Boeck nu gecoöpteerd is in de raad van bestuur, is een opstap naar de functie.