Kevin Janssens bij vaste kern acteurs Toneelhuis

Het Antwerpse Toneelhuis heeft gisteravond de artistieke werking voor het seizoen 2012-2013 voorgesteld. Behalve een lading nieuwe acteurs is ook het logo van het huis veranderd en geeft Toneelhuis een prominente plaats aan beeld.
Kevin Janssens op de set van het VT4-programma "Vermist".

Het Antwerpse Toneelhuis gaat het nieuwe seizoen in met een nieuwe stijl. Zo krijgt onder meer het beeld een prominente plaats naast het woord. Ook het ensemble van makers werd uitgebreid met twee nieuwe namen: FC Bergman en Mokhallad Rasem. Beiden zullen de nadruk leggen op fysiek en visueel theater.

Maar Toneelhuis wordt ook een ensemble van spelers. Een opvallende nieuwe naam in de vaste kern van acteurs is Kevin Janssens. Janssens is immers vooral bekend van film ("Windkracht 10", "Zot van A") en tv ("Vermist").

Daarnaast start Toneelhuis met een aantal nieuwe initiatieven, waaronder een intense en langdurige samenwerking met Opendoek, die de belangen behartigt van het amateurtoneel in Vlaanderen.

Ten slotte gaat Toneelhuis ook een nauwe samenwerking aan met Toneelgroep Amsterdam. Ivo van Hove komt twee keer naar België om een voorstelling te maken en Guy Cassiers zal hetzelfde doen in Nederland, telkens met een gemengd Vlaams-Nederlandse cast.