Laatste locomotief weggehaald uit Godinne

In Godinne, waar op 11 mei twee goederentreinen tegen elkaar botsten, is nu ook de laatste locomotief weggehaald die de sporen blokkeerde. De zwaar beschadigde locomotief werd terug op de sporen gehesen en reed zelf naar het station van Ronet in Namen.

Het gevaarte van bijna 100 ton werd weer op de sporen gehesen, er werden extra wielen onder de voorwielen geplaatst en alle stukken metaal die uit de locomotief staken, werden afgesneden, zodat ze geen obstakel vormden tijdens het traject. Zo vertrok de zwaar beschadigde locomotief rond middernacht naar Ronet, een rit van 24 kilometer die acht uur duurde.

Op dit moment is Infrabel de sporen aan het herstellen, morgen zouden die weer in gebruik genomen kunnen worden. Of het treinverkeer dan ook hervat wordt is nog niet duidelijk. Infrabel heeft besloten al het treinverkeer tussen Namen en Dinant op te schorten tot de oorzaak van het ongeluk bekend is.

Op 11 mei botsten ter hoogte van Godinne twee goederentreinen op elkaar, met veel materiële schade tot gevolg. Omdat in een van de treinen een gevaarlijk chemisch goedje zat, mochten alle buurtbewoners bijna een hele week hun huis niet in.