Lippens lanceert "spiegellijst" in Knokke-Heist

Burgemeester Leopold Lippens staat op de eerste plaats van de lijst Gemeentebelangen (GBL). Dat maakt van hem de lijsttrekker maar ook de trekker van de “eerste kolom”. Eerste schepen Maxim Willems trekt op de 17e plaats de “tweede kolom” van de lijst.

Als lijsttrekker bevestigt Lippens dat hij opnieuw verkozen wil worden als burgemeester. Of hij de volledige zes jaar zal kunnen volbrengen is echter niet zeker. “Ik zal vertrekken als ik het nodig vind. Ik zou dan het ambt doorgeven aan Maxim Willems. Als hij dat zou willen natuurlijk”, zegt burgemeester Lippens (71).

In de badstad Knokke-Heist zal voor een eerste keer elektronisch gestemd worden. Dat betekent dat de kiezer de kandidaten in een linker- en rechterkolom zal zien verschijnen op het scherm. Burgemeester Lippens heeft het over een “spiegellijst” met twee lijsttrekkers en twee lijstduwers.

De belofte

In de eerste kolom staan de kandidaten die al geruime tijd meedraaien, onder wie schepenen Ingrid Reubens, Daniël De Vlamynck en Paul Geerinckx. Lijstduwer van de eerste kolom is Sabine Van de Sompele. Zij is OCMW-raadslid in naam van CD&V voor Gemeentebelangen.

Gemeenteraadslid Kathleen Vanderhooft (Open VLD) is met de 31e plaats niet alleen duwer van de GBL-lijst maar ook van de tweede kolom waar Lippens naar verwijst als “de kant van de aankomende politieke generatie”. In die kolom staan onder anderen de jongste vrouwelijke en mannelijke kandidaat, Aagje Rappé (21) en Bert De Brabandere (36). Eerste schepen Maxim Willems (GBL) trekt de kolom van de belofte.

Volgens burgemeester Lippens zou de lijstvorming “in tegenstelling tot de geruchten, kort en vlot verlopen” zijn. Het programma van Gemeentebelangen zal in de loop van de volgende maanden op punt gesteld worden. Een slogan is er al wel: “Wij doen verder”, aangevuld met “Er is nog veel te doen”.

lees ook