Moeder verdwenen meisje opgepakt

In Gerpinnes, bij Charleroi, is een meisje van 5 al meer dan 24 uur vermist. Ondertussen is de moeder opgepakt. Eerst vertelde ze dat ze haar kind naar school had gebracht maar ze wijzigde haar verklaring. Nu beweert ze dat haar dochter uit de auto is verdwenen terwijl zij boodschappen ging doen. Haar hechtenis is intussen met 24 uur verlengd. De vrouw is echter niet aangehouden en is ook nog niet beschuldigd.

De moeder beweerde eerst dat ze haar dochtertje gistermorgen naar school heeft gebracht. Ze wist naar eigen zeggen niet dat de klas van het meisje op een andere locatie repeteerde voor een optreden op het schoolfeest.

Ze wou het kind na de middag ophalen, maar het meisje bleek toen spoorloos. De school beweert dat ze het kind de hele dag niet heeft gezien.

Daarop wijzigde de vrouw haar verklaring. Nu vertelt ze dat haar kind niet verdwenen is in Gerpinnes, maar in de buurgemeente Châtelineau. Volgens de verklaring is het kind verdwenen uit de auto terwijl de vrouw boodschappen deed.

De lokale politie heeft al een speuractie opgezet, intussen zijn ook de Cel Vermiste Personen van de federale politie en Child Focus met de zaak bezig. De foto van het meisje is te zien op de digitale schermen in de Lotto-verkooppunten.