Olivier Strelli wil faillissement vermijden

Het Belgische modebedrijf Olivier Strelli heeft zware problemen. Het heeft zich bij de rechtbank van koophandel in Brussel aangemeld voor een overdracht van vennootschap onder gerechtelijk gezag. Olivier Strelli heeft 15 winkels in België en er werken 65 mensen.

Topman Olivier Israël, zoon van oprichter Nissim Israël, wil een nieuw bedrijf starten om de activiteiten te kunnen voortzetten. De overdracht werd in februari al aangevraagd en loopt tot 24 juli.

Olivier Strelli zat al een tijdje in financiële moeilijkheden, maar wil er alles aan doen om aan een faillissement te ontkomen. Er deden geruchten de ronde dat de kledingketen al failliet zou zijn, maar die ontkent het bedrijf met klem.

Er moeten wel heel wat partijen, banken en advocaten, instemmen met de oplossing die het bedrijf voorstelt om een faillissement van de NISSIM, de nv achter het merk, te vermijden.  De merknaam daarentegen zou hoe dan ook niet in gevaar zijn, dankzij verschillende licenties voor bijvoorbeeld schoenen.

Olivier Strelli is niet het enige Belgische modemerk dat met problemen kampt. Eerder dit jaar gingen de ontwerpers Walter Van Beirendock en Christophe Coppens failliet.