SLP gaat op in Groen Edegem

Gemeenteraadslid voor de Sociaal-Liberale Partij (SLP) Dirk Vergauwen en OCMW-raadslid Maarten Vergauwen zullen als Groen-kandidaat deelnemen aan de verkiezingen. Dat betekent het einde voor de lokale SLP-afdeling.

“De stopzetting van SLP Edegem was onvermijdelijk. Toen de Sociaal-Liberale Partij (SLP) in 2009 op nationaal niveau fuseerde met Groen werd de afspraak gemaakt om ook lokaal de naam SLP na 2012 niet meer te gebruiken”, zegt gemeenteraadslid Vergauwen (tweede van rechts op de foto).

Aangezien Groen en de SLP al een kartel vormden, lag de overstap van vader en zoon Vergauwen naar Groen voor de hand. “De overstap was logisch maar is er niet van vandaag op morgen gekomen. We hebben jarenlang goed samengewerkt, maar we wilden ons verzekeren van een nieuw project waar we achter kunnen staan”, aldus Dirk Vergauwen.

Dat nieuwe project van Groen Edegem staat momenteel in de steigers. Niet zozeer verkozen worden als wel de inhoud van het partijprogramma vindt het enige SLP-gemeenteraadslid het belangrijkst. Die inhoud is al gedeeltelijk gekend, maar zal eerst aan de leden gecommuniceerd worden.

“Ik hoop verkozen te worden maar toegegeven, de derde plaats is geen plaats die garantie biedt op verkozen worden”, aldus Dirk Vergauwen. Als hij opnieuw gemeenteraadslid wordt, wil hij ijveren voor gebalanceerde financiën en voor betaalbaar wonen.

lees ook