Strip "De Kiekeboes" gaat mobiel

Vandaag heeft Standaard Uitgeverij de app "De Kiekeboes 132 - Alle eendjes" gelanceerd. De app wordt te koop aangeboden in de iTunes App Store. Op de papieren uitgave van het 132e album van "De Kiekeboes" is het nog wachten tot 13 juni.

Standaard Uitgeverij lanceerde eind december 2010 al een "Suske en Wiske"-app en doet nu hetzelfde voor Vlaanderens meest populaire stripfamilie de Kiekeboes.

De app "De Kiekeboes 132 - Alle eendjes" biedt niet alleen de mogelijkheid om de strip te lezen, maar hij kan ook als "filmstrip" bekeken worden. Alle dialogen werden ingesproken, en de familie Cleymans nam de hoofdrollen voor haar rekening.

Voor de filmstrip werd ook een soundtrack gecomponeerd en hier en daar zijn animatietechnieken toegevoegd. De app bevat bovendien nog enkele extraatjes.