Twee scholen ontruimd in Etterbeek door gaslek

In Etterbeek, in Brussel, zijn door een gaslek 2 scholen ontruimd. Ook 30 bewoners uit de buurt hebben hun huizen moeten verlaten. Het lek, dat vanochtend ontstond bij werkzaamheden, is intussen gedicht.

Het lek ontstond rond 10 uur vanmorgen bij werkzaamheden aan het voetpad. Er werd een grote veiligheidszone ingesteld. De school Farandole en de aanpalende huizen werden ontruimd.

"Mechanische tuigen hebben een vrij grote leiding beschadigd", aldus burgemeester Vincent De Wolf (MR). Hij meldt dat verschillende huizen, twee gebouwen met sociale woningen en de school Farandole, waar ongeveer 200 kinderen zitten, ontruimd werden.

De leerlingen van de school Acacia werden naar het achterste deel van het gebouw overgebracht. De lessen zijn er opgeschort. Ook enkele bejaarden van het gemeentelijke rusthuis vonden elders onderdak.

"Voor de kinderen is een tijdelijk centrum opgericht in het Fontenay-park", aldus nog de burgemeester. Zodra de leidingen getest zijn wordt de veiligheidszone opgeheven. Dan kunnen de bewoners opnieuw naar huis.