Vertoning "Le grand soir" breekt applausrecord

Op het Filmfestival van Cannes is vanmiddag "Le grand soir" vertoond, de vijfde film van het duo Benoît Delépine en Gustave Kervern. De makers haalden alles er alles uit de kast om het applausrecord in de sectie Un Certain regard te verbreken.

"Le grand soir" is een libertijnse klucht rond twee broers, onder wie Benoît Poelvoorde. Die speelt de rol van een punker met de oudste hond in Europa. Hij is de veertig al voorbij en voelt zich helemaal vrij.

De makers van de film hadden Benoît Poelvoorde beloofd dat ze het record applaus in de sectie Un Certain regard zouden verbreken en dat is gelukt. De hele cast moest al hun komisch talent uit de kast halen om de zes minuten applaus te halen.

De film "Le grand soir" wordt begin juni ook in ons land uitgebracht.