Vlaams Belang kiest vervrouwelijking in Oost-Vlaanderen

In het district Dendermonde en het district Sint-Niklaas heeft Vlaams Belang haar lijsttrekkers voor de provinciale verkiezingen bekendgemaakt. In beide districten gaat het om een vrouw: respectievelijk Barbara Pas en Lena Van Boven

Beide vrouwen zijn geen nieuwkomers in de politieke wereld. De 31-jarige Barbara Pas is lid van de gemeente- en politieraad van Dendermonde. Bovendien is ze federaal volksvertegenwoordiger voor Vlaams Belang en nationaal voorzitter van de Vlaams Belang Jongeren. De 48-jarige Lena Van Boven is gemeente- en politieraadslid in Lokeren.

“De keuze voor Barbara Pas en Lena Van Boven is een heel bewuste keuze”, zegt regiovoorzitter Rudi De Boever. “Het is een keuze voor vervrouwelijking en verjonging zonder dat we onze vaste waarden onder de huidige mandatarissen uit het oog willen verliezen.”

De volledige kandidatenlijst wordt binnen enkele weken voorgesteld.

lees ook