Wateroverlast in provincies Limburg en Antwerpen

In het oosten van de provincie Antwerpen en Limburg heeft het hevige onweer van gisteravond op verschillende plaatsen wateroverlast veroorzaakt. Onder meer in Tessenderlo, Beringen, Leopoldsburg en Mol heeft het weer lelijk huisgehouden.

In Limburg kreeg de brandweer meer dan 100 oproepen. In Tessenderlo liep een deel van de wijk de Warande onder water. Heel wat straten stonden blank en op enkele plaatsen sijpelde water en modder binnen in kelders en garages.

"Het regende pijpenstelen", zegt een buurtbewoner. "Ik zag het huis van de buren niet meer staan. Binnen de 10 minuten stond het hier onder water."

De brandweer in Beringen kreeg vooral oproepen binnen uit de deelgemeentes Koersel en Beverlo. In Leopoldsburg moest de brandweer zo’n 50 oproepen verwerken. Zij verleenden ook bijstand aan Ham waar verschillende kelders onder water waren gelopen.

In de provincie Antwerpen kreeg vooral Mol rake klappen. De gemeente kreeg een erg zware en lokale regenbui over zich heen. Daar waren er ondergelopen straten en kelders. "Er vielen hagelbollen van wel zeker 2 centimeter, er stond ook veel wind. De straat stond anderhalve meter onder water. Alles van de riolering kwam in de kelders terecht. Deze week was er ook al overlast, maar zoals nu hebben we het nog niet meegemaakt", zegt een buurtbewoner.