"2.000 extra banen bij SCK Mol"

In het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol zullen 2.000 banen bijkomen. Dat blijkt uit een studie van het Nucleair Forum. De aanwervingen komen er door de bouw van de nieuwe MYRRHA-onderzoeksreactor. Momenteel werken er 700 mensen bij het SCK.

Het Studiecentrum voor Kernenergie in Mol staat in voor een kwart van de wereldproductie van radio-isotopen.

“Die radio-isotopen zijn belangrijk in de nucleaire geneeskunde”, zegt Matthias Meersschaert van het Nucleair Forum. “Jaarlijks worden er 30 miljoen mensen wereldwijd behandeld voor kanker met die radio-isotopen. België speelt op dit vlak een belangrijke rol.”

“De nieuwe MYRRHA-onderzoeksreactor die voor de extra banen zorgt, past in een nieuwe generatie onderzoeksreactoren die door de hele wereld gevolgd zullen worden.”

Volgens de studie van het Nucleair Forum werken in België zo’n 20.000 personen in de nucleaire sector.