"Ik heb gevoel gelegd en haarjuist gezongen"

De Belgische Songfestivalkandidate Iris (17) is ontgoocheld omdat ze de finale niet gehaald heeft, maar is wel tevreden over haar performance. "Ik heb 100% genoten, ik heb gevoel gelegd in het nummer en haarjuist (sic) gezongen", zei ze na de eerste halve finale in Bakoe.

"Ik vind het jammer, maar ik ben hier blij en heb ervan genoten", zei Iris. Al gaf ze toe dat het allemaal "wat emotioneel" ligt voor een jong meisje.

"Ik vind dat ik het goed heb gedaan en dat kan ik later ook tegen mijn kindjes zeggen", voegde ze eraan toe.

Iris bedankte ook nog expliciet haar backing vocals. "We waren heel erg gespannen. We zaten te wachten om het golden ticket (de laatste finaleplaats) te krijgen, maar spijtig genoeg hebben andere landen een ticket gekregen."

Vanochtend voegde ze er nog aan toe dat het "een mooie ervaring" was. "En ja, die stemmen tijdens het Eurovisiesongfestival, dat is gewoon puur geluk." 750.000 Vlamingen hebben op Eén de eerste halve finale bekeken.

Vandaag is Iris ontvangen op de Belgische ambassade in Bakoe. Ze kreeg een boeket bloemen als troost omdat ze de finale van het Songfestival moet missen.

Roddel over onenightstand ontkracht

Enkele kranten suggereren vanochtend dat Iris een onenightstand zou hebben gehad met een van de Zwitserse muzikanten. Iris reageerde bij Eva Daeleman in Bakoe met gevoel voor humor: "Oh zotjes, de Zwitsers zijn gewoon heel goede vrienden van mij, maar ik denk dat die kerel zelf al een lief heeft, dus het zou een beetje crazy zijn als ik er ook nog ga opvliegen."