"Vlaamse baby's kruipen niet meer"

Vlaamse baby's zouden steeds vaker de fase van het kruipen overslaan en meteen beginnen te lopen. Artsen in de centra van Kind & Gezin zouden een verband leggen met de anti- wiegendoodcampagne. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Om wiegendood te voorkomen, raden artsen ouders aan om hun baby op de rug te laten slapen. Maar de artsen in de centra van Kind & Gezin merken dat steeds meer ouders hun baby ook als hij wakker is op zijn rug leggen.

Nochtans is het voor de motorische ontwikkeling van het kind ook belangrijk dat het kind regelmatig in buiklig ligt. Doordat baby's niet gewend zijn om op hun handen te steunen, houden ze hun handen verkeerd als ze al stappend vallen. Dat hoeft niet noodzakelijk negatieve gevolgen te hebben op lange termijn.

Overigens zou het overslaan van de kruipfase ook het gevolg kunnen zijn van een gebrek aan stimulatie bij de onthaalmoeder of in de crèche.

Meest gelezen