Amerikaans Theater wordt nog niet verkocht

De federale overheid zal het Amerikaans Theater voorlopig niet verkopen. Minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) wil eerst alle opties bekijken vooraleer tot de verkoop over te gaan.

Het Amerikaans Theater, gebouwd uit de restanten van het Amerikaans paviljoen van Expo 58, wordt sinds 1958 gebruikt door de VRT. Eind volgende maand trekt de openbare omroep weg uit het gebouw.

De overheid zoekt een overnemer, maar wil niet overhaast te werk gaan. "We moeten de tijd nemen om alle opties te bekijken", zegt Vanackere. "De kans doet zich voor om een nieuw project te maken, maar daar is wat tijd voor nodig".

De Ancienne Belgique heeft zijn interesse al laten blijken, maar volgens Vanackere zouden ook de stad Brussel of de VRT  nog plannen kunnen hebben met het gebouw. "Misschien wil de VRT dat deel van zijn geschiedenis niet zomaar loslaten".