Carl Devlies kandidaat in Herent?

In Herent prijken grote affiches van CD&V’er Carl Devlies langs enkele grote wegen zoals de Brusselsesteenweg en de Mechelsesteenweg. Op zich niet verwonderlijk, ware het niet dat Devlies geen kandidaat is voor CD&V Herent, maar voor CD&V Leuven.

Waarom prijkt er een affiche van de Leuvense schepen van Financiën en Ruimtelijke Ordening in de buurgemeente van Leuven? Volgens Devlies is de verklaring heel eenvoudig. “Op Leuvens grondgebied zijn er geen geschikte plaatsen om op de betreffende gewestwegen te afficheren.”

De suggestie dat dit een eerste signaal zou zijn voor de annexering van Herent vindt Devlies te gek voor woorden. “Herent is een bevriende gemeente. Er is geen sprake van annexatie”, zegt hij. “Als ze in Herent een schepen van Financiën nodig hebben, ben ik altijd kandidaat, maar ik denk dat ze daar zelf hun plan wel kunnen trekken”, lacht hij.

Willy Kuijpers (N-VA), burgemeester van Herent, ziet zelf ook geen kwaad in de affiches. “De reclamevloer is vrij”, zegt hij. “Als Devlies als federaal volksvertegenwoordiger het geld en de middelen heeft om in Herent affiches op te hangen, dan is dat zijn goed recht.”

De Herentse burgemeester vindt het bovendien een logische zet van Devlies. “De plaatsen waar Devlies affiches gehangen heeft, zijn niet de kleine wegen van Herent”, benadrukt hij. “Het gaat om affiches op de grote verbindingswegen tussen Leuven-Brussel en Leuven-Mechelen. Plaatsen waar enorm veel Leuvenaars passeren dus.”

lees ook