Croes wil burgemeester blijven in Deerlijk

In de West-Vlaamse gemeente Deerlijk trekt burgemeester Claude Croes de kandidatenlijst van CD&V. Dat is geen grote verrassing aangezien Croes er geen geheim van maakt dat hij zijn sjerp wil behouden. “Het is mijn ambitie om de komende zes jaar burgemeester van Deerlijk te blijven”, zegt hij.

Op plaats twee en drie krijgt Croes de steun van Ann Accou, schepen van Sport en Mobiliteit, en Carl De Donder, schepen van Jeugd en Leefmilieu. Ook schepen van Openbare Werken en Toerisme, Jo Tijtgat, en schepen van Onderwijs en Cultuur, Louis Haerinck, vervoegen de bovenste geledingen van de lijst.

Naast deze ervaren kandidaten staan er ook zeven nieuwkomers op de lijst, die geduwd wordt door Regine Vanwynsberghe. Croes heeft alvast alle vertrouwen in zijn team. "Onze lijst is een mooie mix van jong en oud, van mensen uit de verschillende deelgemeenten, en van mannen en vrouwen", zegt hij. “Met dit team willen we Deerlijk voort besturen vanuit een absolute meerderheid.”

lees ook