Flaming Lips wil record van Jay-Z breken

Flaming Lips wil zoveel mogelijk liveshows spelen in 24 uur tijd in verschillende steden. Dat record staat momenteel op naam van de Amerikaanse rapper Jay-Z.

Jay-Z trad in 2006 in 7 verschillende steden op in 1 dag tijd. Hij haalde hiermee het Guinness Book of  Records. De Amerikaanse band Flaming Lips zal op 27 juni proberen 8 concerten te spelen in dezelfde tijdspanne. De optredens zullen gestreamd worden in het kader van de uitreiking van de O Music Awards.

"Ik herinner me niet meer of ik hiervoor gevraagd ben of dat ik me vrijwillig kandidaat gesteld heb", zegt zanger Wayne Coyle. "Flaming Lips-songs spelen om 8 uur 's ochtends... tja, ik sta open voor nieuwe ervaringen."

De groep staat bekend voor zijn theatrale performances, onder meer met ballonnen. Flaming Lips bracht albums uit als "Yoshimi battles the pink robots" (2002) en "The soft bulletin" (1999).