LDD-kandidate registreert nu al website burgemeester

Wie surft naar burgemeestermiddelkerke.be komt niet uit op een website van burgemeester Michel Landuyt (Open VLD) maar op die van LDD-kandidate Lieve Landuyt. Zij heeft die domeinnaam eigen gemaakt tot ongenoegen van de burgemeester. Hij vraagt advies aan een advocatenkantoor.

De site ziet er goed uit en laat er geen twijfel over bestaan: gemeenteraadslid Lieve Landuyt, geen familie van burgemeester Michel Landuyt, wil gaan voor de burgemeesterssjerp. De website is een idee van haar vriend, een marketeer, en helpt die intentie duidelijk maken.

“Hoewel ik op de vierde plaats sta, koester ik toch die persoonlijke ambitie. Er is nood aan verandering en het is tijd voor een ander boegbeeld. Als ik de kans krijg om burgemeester te worden, zal ik die grijpen met beide handen”, zegt de LDD-kandidate. “Maar als Jean-Marie burgemeester wordt, krijgt hij de site cadeau. Hij vond het best een ludiek idee.”

Dat kan niet gezegd worden van burgemeester Michel Landuyt (Open VLD). Hij heeft een advocatenkantoor om advies gevraagd over de wettelijkheid van de registratie. “Ik wacht het antwoord af van het advocatenkantoor vooraleer ik een standpunt inneem”, zegt de burgemeester. “Het is nooit in mijn hoofd opgekomen om een dergelijke site aan te maken. Maar daar heb ik ook geen behoefte aan.”

lees ook