Lichaam kanaal Balen: slachtoffer werd doodgeschoten

De man die dinsdag dood aangetroffen werd in een kanaal in Balen, is vermoord. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen. Het slachtoffer is een man van vermoedelijk ouder dan 50. De identificatie van het slachtoffer is nog volop aan de gang.

Het lichaam wordt gelinkt aan de uitgebrande wagen die zo'n tien kilometer verderop werd teruggevonden in Dessel. Twee nachten geleden werd daar aan Diel een uitgebrande auto achtergelaten met bloedsporen.

Dat deed vermoeden dat er mogelijk slachtoffers in het spel waren. Een grootscheepse zoekactie in de buurt, met een helikopter, leverde niets op. Maar dinsdagochtend meldde een fietser dat hij in het kanaal aan de Kapelstraat in Balen een lichaam had gezien.

Na onderzoek bleek het slachtoffer met geweld te zijn omgebracht. De man had een schotwonde aan het hoofd. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het Nederlandse criminele milieu.