Lou “Hollywood Banana” Deprijck kandidaat in Lessen

Zanger en muziekproducent Lou Deprijck (66), bekend van onder andere “Lou & The Hollywoord Bananas”, is kandidaat op de MR-Ensemble-lijst in de Waalse gemeente Lessen, waar hij geboren is.

Op de website van de regionale tv-zender No Télé geeft Deprijck een woordje uitleg bij zijn kandidatuur. Hij zou zijn bekendheid ten dienste willen stellen van de gemeenschap en zich kandidaat stellen voor MR-Ensemble “uit vriendschap” met Claude Criquielion, ex-wereldkampioen wielrennen en schepen van sport in Lessen.

Deprijck had in de jaren 70 en 80 grote successen. De hit “disco samba” van Two Man Sound verkocht miljoenen exemplaren. Deprijck schreef ook hits voor Victor Lazlo en Plastic Bertrand. Diens vermeende wereldhit “Ca plane pour moi” is geproduceerd door Deprijck. Na enige controverse bevestigde een team van experts dat Deprijck de hit ook zelf heeft ingezongen. Om die uitspraak te vieren bracht hij een versie "anno 2010" uit (zie filmpje).

lees ook