Nieuwe groene gezichten in Mechelen

De volledige stadslijst vld-groen-m+ wordt pas in juni bekendgemaakt maar Groen Mechelen stelt alvast drie nieuwkomers in de Mechelse politiek voor: Patrick Princen, Zineb El Boussaadani en Tom Kestens, de frontman van Lalalover.

“Alle drie zijn het geëngageerde, positieve Mechelaars die mee willen bouwen aan een groener Mechelen”, zegt voorzitter Calvo. “Elk hebben ze een eigen, specifiek profiel.”

Muizenaar Patrick Princen (uiterst rechts op de foto), sinds kort ondervoorzitter van Groen Mechelen, is actief bij onder meer Oxfam Wereldwinkel en Mechelen Klimaatstad. Hij wil zich vooral inzetten voor groene en sociale dossiers.

Ook Tom Kestens (vooraan op de foto), frontman van Lalalover en professioneel actief bij UNIZO rond cultuur en ondernemen, is voor het eerst lokaal kandidaat. Hij was eerder al kandidaat bij de nationale verkiezingen. “Deze keer is het anders”, zegt Kestens. “Het is meer dan een symbolische kandidatuur om de lijst te steunen. Mechelen is goed op weg om een moderne stad op mensenmaat te worden. Maar het werk is zeker niet af. Daarom ben ik kandidaat.”

Voor Zineb El Boussaadani is de politiek helemaal nieuw. “Jarenlang ben ik binnen en buiten Mechelen actief geweest rond diversiteit, gender en sociaal beleid”, zegt ze. “Nu wil ik die thema’s hoger op de agenda krijgen. Ik ben kandidaat om mensen die niet altijd gehoord worden een stem te geven.”

lees ook