Spoorlijn Namen-Dinant weer open na ongeval

De spoorlijn tussen Namen en Dinant waarop twee weken geleden in Godinne twee treinen tegen elkaar botsten, is weer open. Het treinverkeer rijdt weer volgens het normale schema, maar er is wel nog een vertraging tot 15 minuten mogelijk omdat nog werkzaamheden naast de sporen bezig zijn.

De spoorwegbeheerder Infrabel liet gisteren weten dat de spoorlijn hersteld is. "De twee sporen op de lijn zijn nu volledig hersteld, ook de beschadigde bovenleidingen werden vervangen."

Zowel de goederen -als de passagierstreinen kunnen weer gebruik maken van de sporen. Infrabel biedt aan de buurtbewoners in Godinne nogmaals excuses aan "voor de hinder in de nasleep van  het ongeval".

Op 11 mei botsten twee goederentreinen in Godinne tegen elkaar. Omdat een van de twee treinen een tank met chemische stoffen vervoerde, was er even ontploffingsgevaar. 300 buurtbewoners werden geëvacueerd en konden 5 dagen niet in hun huis.