Verdwenen meisje is gewurgd door haar moeder

Het 4-jarige meisje dat sinds zondagavond vermist was, is gewurgd door haar moeder. Dat heeft het parket van Charleroi bekendgemaakt op een persconferentie. De moeder is aangehouden voor moord.

Een onderzoeksrechter, een geneesheer, een procureur des konings en mensen van de Cel Vermiste Personen waren vanmorgen naar het huis van de moeder gegaan om te zoeken naar sporen. Het lichaam werd vanmorgen teruggevonden in de diepvriezer van het huis waar het kind met haar moeder woonde.

De speurders ondernamen gisteren ook al een huiszoeking in de woning, maar zonder resultaat. Er werd wel gekeken in de diepvriezer, maar omdat het lichaam versneden was en in zakjes verdeeld, werd het niet herkend. Het kind werd zondagavond gewurgd.

Bij die eerdere huiszoeking werden bebloede kleren aangetroffen in de wasmachine. Toen de speurders de vrouw daarmee confronteerden, ging ze over tot bekentenissen. Over een motief is nog niets bekend. Ze ging vanmorgen mee naar het huis om zelf aan te wijzen waar het lichaam lag.

Het voorwerp waarmee het lichaam versneden werd, is nog niet gevonden, maar het zou om een mes gaan.

Moeder legde tegenstrijdige verklaringen af

De laatste keer dat het 4-jarige meisje door anderen werd gezien, was zondagmiddag 16 uur. Maandag gaf de moeder aan dat het kind verdwenen was. Ze legde verschillende verklaringen af over haar dochtertje.

Eerst zei ze dat ze haar maandag afgezet had op school, maar daar heeft niemand het meisje gezien. De vrouw heeft daarna haar verklaring veranderd en zei dat haar dochtertje verdween toen ze boodschappen aan het doen was in Châtelineau.

De grote middelen werden ingezet om het kind terug te vinden. Vanmorgen was de foto van het meisje nog te zien op alle digitale schermen van de Nationale Loterij in de 6.600 verkoopspunten, zoals supermarkten, tankstations en krantenwinkels. Gisteren had Child Focus al meer dan 8.000 affiches met een opsporingsbericht verspreid.