118 banen verdwijnen bij Sabena Technics

Bij Sabena Technics, het bedrijf dat vliegtuigen onderhoudt op Zaventem, verdwijnen 118 van de 584 banen. Dat heeft de directie aangekondigd op een bijzondere ondernemingsraad.

De speciale ondernemingsraad vond plaats om 13 uur. Officieel wisten de vakbonden van niks, maar ze voelden wel al een tijd dat er iets op til is bij het bedrijf.

Nu kondigt de directie aan dat 1 op de 5 banen verdwijnt. Het bedrijf sluit twee afdelingen op Zaventem die al een tijdje met verlies werken. Volgens Sabena Technics is de afslanking te wijten aan de crisis in de luchtvaart. Daardoor krijgt het bedrijf minder opdrachten.

De vakbonden zagen de bui vanmorgen al hangen. "Dit is al langer dan 6 jaar aan de gang. Het personeelsbestand in Zaventem en Brussel is intussen gehalveerd. De vraag is of er opnieuw een besparingsronde komt, en zo ja, waar het zal eindigen", aldus Thierry Vuchelen van de liberale vakbond. Zijn ACV-collega Paul Corbeel beaamt. "De vestiging in Zaventem lijdt verlies, en ook investeringen zijn niet zoals het hoort."

In 2005 werkten nog 1.200 mensen bij Sabena Technics.