"Hors les murs" wint Grand Rail d'Or in Cannes

De film "Hors les murs" van de Belgische regisseur David Lambert, heeft op het Filmfestival van Cannes de Grand Rail d'Or gewonnen. "Hors les murs" is een van de zeven films die opgenomen zijn in het programma van de nevensectie Semaine de la Critique.

De Grand Rail d'Or is een prijs die wordt uitgereikt door de organisatie Cheminots Cinéphiles de l'Association "Ceux du Rail". De winnaar van de prijs wordt gekozen uit de zeven films die geselecteerd zijn voor de Semaine de la Critique.

Dit jaar gaat de eer dus naar "Hors les murs", het langspeeldebuut van de Belgische regisseur David Lambert. De film vertelt het liefdesverhaal van twee homoseksuele muzikanten.

Lambert is niet de eerste Belg die een Grand Rail d'Or krijgt. In 2008 ging de prijs naar "Aanrijding in Moscou" van Christophe Van Rompaey.