"Muntfrisse" ideeën bij jong Open VLD Oostende

De jong Open VLD-kandidaten van Oostende zullen in de komende weken maar liefst 35.000 folders verspreiden met daarin hun programmavoorstellen. De folder heet “Een jong en fris idee voor Oostende” en wordt gepresenteerd met een muntje.

Jong Open VLD is met 10 van de 39 plaatsen goed vertegenwoordigd op de Open VLD-lijst in Oostende: Quinten Goekint (24), Sara Casteur (30), Ruben Pannecoucke (28), Julie Scalisi (26), David Deschepper (30), Sharon Dupon (23), Frederick Abeloos (30), Delila Coene (29), Kim Van De Weghe (32) en Wim Deplae (22), allen zijn ze Open VLD-kandidaat.

In de folder “Een jong en fris idee voor Oostende” maken de jonge kandidaten duidelijk welke thema’s ze willen opnemen in het liberale partijprogramma. Zo willen ze barbecueën op strand toelaatbaar maken, meer openbare toiletten op het strand en een betere regeling van de ophaling van vuilnis, zowel thuis als op het strand.

Groen pakje

Opmerkelijk is het voorstel om een boswachter in het Maria-Hendrikapark aan te stellen. “We denken daarbij niet aan een gediplomeerd bioloog in een groen pakje maar aan iemand die instaat voor de sociale controle en veiligheid in het park. ’t Bosje moet weer van de Oostendenaar worden”, zegt jong Open VLD-voorzitter Quinten Goekint.

Of de programmapunten opgenomen zullen worden in het liberale partijprogramma zal afhangen van de andere Open VLD’ers maar Goekint heeft er vertrouwen in. “We kregen al heel wat positieve reacties dus een aantal punten zullen zeker in het programma gepast worden.”

lees ook