"Spittende boerin" van Van Gogh te zien in Leuven

Sinds vandaag is de "Spittende boerin", een werk van Vincent Van Gogh uit 1885, te zien in het museum M in Leuven. De "Spittende boerin" arriveerde donderdag uit China waar het doek te bewonderen was in het Municipal Museum in Jiangsu.

Het werk "Spittende boerin" van Van Gogh maakt tot 26 augustus deel uit van een tijdelijke tentoonstelling "Van voor Teniers tot na Ensor". De tentoonstelling omvat tal van topwerken die het Noord-Brabantse Museum uit het Nederlandse 's Hertogenbosch heeft uitgeleend naar aanleiding van renovatiewerken.

"Van voor Teniers tot na Ensor" toont werken van Bosch, Rubens en Van Dijck uit de collectie van het Nederlandse museum samen met werk van Constant Permeke, Edgard Tytgat en James Ensor uit de M-collectie. Zo krijgt de bezoeker een overzicht van kunst uit de late 15e eeuw tot het midden van de 20e eeuw.