Brussel wil meer moestuinen en deelt kits uit

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wil zijn inwoners aanmoedigen om met een moestuintje te beginnen en groenten te kweken. "Het is bijna voor iedereen mogelijk", zegt het gewest.

Ongeveer 1 op de 5 Brusselaars heeft nu een moestuin. Dat zijn er veel te weinig, vindt het gewest, en dus deelt het gewest gratis 5.000 moestuinkits uit in de hoop het aantal moestuinen te kunnen verdubbelen. In de moestuinkit zitten zaden voor groenten en een stappenplan over hoe je een moestuin kan beginnen.

"Met de kit willen we benadrukken dat een moestuin ook perfect mogelijk is op een kleine ruimte. We hanteren het concept van de 1 m³-moestuin waardoor het ook mogelijk is om op een beperkte plaats met een moestuin te starten, of zelfs iets te kweken in enkele bloempotten op een terras of een koertje" , zegt Evelien De Coninck van Leefmilieu Brussel.

"Mochten er toch mensen zijn die problemen hebben bij het opstarten van hun moestuin, dan hebben we ook een helpdesk waar mensen via e-mail of per telefoon terechtkunnen met vragen of problemen."