Dronkaard, zebra en papegaai zitten in een auto

Het lijkt het begin van een mop, maar in de Amerikaanse staat Iowa bleek het bittere ernst. De 56-jarige Jerald Reiter werd door de politie tegengehouden en uiteindelijk ook beboet voor dronken rijden. De agenten schrokken zich een hoedje toen ze zijn medepassagiers ontdekten.

Reiter werd door de agenten tegengehouden op het moment dat hij met zijn truck de parkeerplaats voor zijn kroeg wilde verlaten. De man verkeerde in boeiend gezelschap, want hij had zijn zebra en zijn papegaai meegenomen. Met zijn twee huisdieren maakt hij wel vaker uitstapjes en het gebeurt regelmatig dat de mensen rondom hem foto's trekken van de zebra en de papegaai. Nu heeft één van die mensen er wellicht ook de politie bijgehaald.

"Mijn man en ik zien ze als onze kinderen", getuigt de vrouw van Reiters voor de camera van KCRG.com. "We nemen altijd onze dieren mee naar ons stamcafé, omdat dieren daar zijn toegelaten." Op de avond van zijn arrestatie werd haar man met zijn dieren uitzonderlijk niet toegelaten in het café. "Omdat we die avond ook eten serveerden", zegt de eigenaar.

Jerald Reiter ontkent niet dat hij dronken was, wel zegt hij dat hij niet van plan was zelf naar huis te rijden. "Ik had wel iemand gevonden die ons naar huis zou rijden", zegt hij. De politie dacht daar anders over. Na een nachtje slapen in de cel mocht de man alweer beschikken.

lees ook