Een jawoord en wind, veel wind

Een huwelijksdag beleef je doorgaans temidden van vrienden en familie die alleen oog hebben voor jou. Helaas voor Caleb en Candra Pence stak moeder natuur daar een stevige stok voor met de aanwezigheid van een naderende tornado.

Tijdens de eerste minuten van het huwelijk viel het de aanwezigen op dat het plots donker begon te worden, zonder daar verder bij stil te blijven staan. Pas nadat Caleb en Candra elkaar eeuwige trouw hadden beloofd, begon de focus zich te verleggen naar het tarweveld aan de achterkant van de boerderij. Daar verscheen plots een tornado aan de horizon.

Even werd er getwijfeld of het huwelijksplechtigheid nog wel zou afgewerkt worden, maar de moeder van de bruidegom stond erop het natuurgeweld even te negeren. "Ik was niet ongerust. Het onweer kwam niet onmiddellijk onze richting uit", zegt Carla Pence hierover in de Amerikaanse media.

De huwelijksfotograaf deelde niet meteen in het optimisme van Pence. Zij zette vaart achter het nemen van de huwelijksfoto's, want eenmaal het begon te regenen zouden de foto's op niets meer trekken. "Eigenlijk vatten de huwelijksfoto's het plaatje perfect samen", zegt Pence opnieuw. "Want zowel het huwelijk als Kansas - waar tornado's wel vaker voorkomen - komen er in voor." Zowel de beelden als de foto's zijn aan een veroveringstocht bezig op het internet. "Zelfs Weather Channel heeft om de foto's gevraagd."

Ook voor bruid Candra was het een unieke ervaring. "Ik kom uit Nebraska en ik had nog nooit een tornado van dichtbij gezien. Dat ik er nu voor het eerst eentje zie op mijn huwelijksdag, dat maakt de dag nog specialer." Na het huwelijk zijn de tortelduifjes op huwelijksreis vertrokken, onwetend dat heel veel mensen ondertussen getuige zijn geweest van hun huwelijk.

lees ook